Retki käsitöiden ystäville Tampereelle la 1.2.2010

10.1.2020

Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset järjestää retken Lohjalta Tampereelle.

 

Helmikuun alussa suuntamme kohti Tamperetta, jossa ensimmäisenä vierailukohteena (klo 9.15) on hapanjuurileivontaan erikoistunut Leipomo Jyvä Nekalassa. Sieltä voi ostaa leipiä ja leivonnaisia kotiin viemisiksi.
Leipomo Jyvästä siirrymme Lankamaailman myymälään Lielahteen, jossa saamme vinkit käsitöiden kuumimpiin trendeihin. Tampereen myymälästä löytyy käsityölankojen lisäksi neulepuikkoja, virkkuukoukkuja, askartelutarvikkeita, norjalaisneuleita ja paljon muuta kymmeniltä eri valmistajilta. Maa- ja kotitalousnaiset saavat ryhmävierailulla 20 % alennusta normaalihintaisista neule- ja virkkuulangoista.
Lounaalle siirrymme keskustaan tuntumaan Kalax ravintolaan, joka on erikoistunut kalaruokiin. Toki muitakin ruokalajeja on tarjolla niille, jotka eivät ole kalan ystäviä.
Lounaan jälkeen saamme opastetun kierroksen Pumpuliplikkain jäljille Finlaysonin historiallisella tehdasalueella. Kierroksella kuulemme Finlaysonin puuvillatehtaan historiasta ja tehtaalaisten eli pumpulinlikkojen elämästä. Finlaysonilla työskenteli tuhansia ihmisiä ja tehdastyöväki löi leimansa koko kaupunkiin. Kierroksella tutustutaan siihen, millaista oli työskennellä tehdassalien pauhussa ja miten työ ja sen tekijät muuttuivat aikojen saatossa.
Iltapäivällä on vielä mahdollista tutustua Tallipihan puotien tarjontaan.


Retkelle järjestetään kuljetus reitille Lohja - Hyvinkää - Hämeenlinna - Tampere. Välipysähdyksistä reitin varrella voidaan sopia tarpeen mukaan esim. moottoritien pikavuoropysäkeille.  Retkelle on myös mahdollista osallistua ilman bussikuljetusta. Jos bussissa on tilaa, on mahdollista päästä kyytiin Tampereella vierailukohteisiin siirryttäessä pientä korvausta vastaan (10 €). Ole yhteydessä, jos tämä mahdollisuus kiinnostaa.
Lähtö: Lohjalta klo 6.45 (Muijala P+R 1, Lohjanharjuntie 1387, 08680 Lohja) Pysähdys Hämeenlinnassa Vanajantie 10 b noin klo 8.00. Paluumatkalle lähdemme viimeistään klo 17.00.
Hinta: 60 € jäsenille, ei jäsenille 65 € (sis. alv 24%, kuljetus, aamukahvi, lounas, opastukset). Retken hinta ilman kuljetusta on 35 € jäsenille, 40 € ei jäsenille.  
Ilmoittautumiset 24.1.2020 mennessä Jenni Kunnaalalle jenni.kunnaala@maajakotitalousnaiset.fi tai p. 040 528 8610.