Kevätkokous ke 29.4. Villa Kokkonen PERUTTU

9.3.2020

Kevätkokous pidetään ke 29.4.2020 klo 17:30 - 20:00 Villa Kokkosessa.

NÄIN SUUNNITELTIIN. KOKOUS ON PERUTTU.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset kevätkokoukselle kuuluvat asiat.

Jos sinulla on voimassa oleva museokortti, niin ota se mukaan.

-------------------

Taiteilijakoti Kokkonen on Alvar Aallon mestariteos ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorin koti, jonka sydämenä on konserttisali upean akustiikan ja arvoflyygelin kera. Muusikkopariskunta Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen on toiminut lähes 11 vuotta taiteilijakodin isäntäparina. Heidän opastettu kierroksensa,  joka tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman talon historiaan ja nykypäivään, huipentuu pianistin ja oopperalaulajan konserttihetkeen.

Saapuminen Villa Kokkoseen

Yksityisautot pysäköidään Järvenpään Rintamaveteraanien ja Villa Kokkosen yhteiselle parkkialueelle,  joka sijaitsee n. 40 metrin päässä Villa Kokkosen ilmoitustaulusta. Villa Kokkosen oma piha pidetään aina tyhjänä autoista. Pihalle voi pysähtyä hetkeksi mutta ei pysäköidä.

Jos sää on sateinen tai kylmä, vieraiden kannattaa istua autoissa kaikessa rauhassa odottamassa Anttia.

Opastettu kierros ja konserttihetki

Antti saapuu Villa Kokkosen ilmoitustaululle klo 17.30 vastaanottamaan vieraat aloittaen samantien opastetun taiteilijakotikierroksen.

Villa Kokkosen ulko-ovet ovat lukittuina niin kauan, kunnes Antti saapuu vieraiden kanssa sisätiloihin ulko-opastuksen päätyttyä.

Säävarauksella: Koska pääsimme jo vuonna 2012 kansainvälisen Iconic Houses -verkoston jäseneksi ensimmäisten suomalaistalojen joukossa, Antti esittelee aluksi ilmoitustaulussa olevan Iconic Houses -julisteen.

Säävarauksella: Seuraavaksi tutustutaan Villa Kokkosen kulttuurimaisemaan, joka muodostuu Alvar Aallon maailmankuulusta rakennustaiteesta, hoitamastamme pihapiiristä  sekä avaamastamme näkymästä Tuusulanjärvelle. Opastetun pihakierroksen aikana voidaan ottaa upeita ulkokuvia.

Antti jatkaa opastusta sisätiloissa. Elinan saavuttua konserttisaliin taiteilijakotikierros "Aallon ja Sibeliuksen jalanjäljissä" huipentuu Elinan ja Antin toteuttamaan pianistin ja oopperalaulajan konserttihetkeen.

Kotikeittiön kakkukahvit
Tarjoilumme, jotka päästään aloittamaan lähes välittömästi konserttihetken jälkeen, ovat laktoosittomat. Tarvitsemme tiedon mahdollisista keliaakikoista viimeistään seitsemän arkipäivää ennen vierailua. Emme toteuta vieraidemme yksilöllisiä ruokavalioita.

Taiteilijakodin alkuperäinen kotikeittiö on Ruokaviraston tarkastama elintarvikehuoneisto, jossa Elina valmistaa maukkaat ruoat ja ihanat
kakkukahvit vierailleen max. 52 hengelle.

Shoppailua vierailun päätteeksi

Vierailunne lopuksi Elina esittelee ryhmällenne Villa Kokkosen elämyksellisen kaupan, jonka olemme luoneet Joonas Kokkosen entiseen, tyhjäksi jääneeseen makuuhuoneeseen. Myymme kaupassamme muun muassa huippuhyvää kahvia, teetä ja suklaata sekä Elinan kutomia Villa-tossuja. Maksupäätteemme suosii korttiostoksia käteisen sijaan.

Kenkäpolitiikka

Villa Kokkosessa kuljetaan kodikkaasti sukilla. Vieraamme voivat tuoda mukanaan omat villasukat, sisätossut tai vaihtojalkineet. Käytettävissä on myös muutamia Elinan kutomia Villa-tossuja. Pehmeän mäntylattian ja muutaman arvomaton suojelemiseksi piikkikorot on kielletty.